Romereis voor ouders/verzorgers

Klassieke culturele vorming is een belangrijk onderdeel van het gymnasiaal onderwijs. Het Gymnasium Celeanum wil de leerlingen laten zien dat onze beschaving wortels heeft in de klassieke cultuur. Dat gebeurt uitvoerig tijdens de Rome- en Griekenlandreis van klas 5.

Graag willen wij ook ouders/verzorgers hierin laten delen en wordt er een Romereis voor ouders aangeboden. De zesdaagse cultuurhistorische Romereis voor ouders/verzorgers volgt globaal het programma van de Romereis van de leerlingen. Deelname staat open voor ouders/verzorgers uit alle leerjaren. Sommigen gebruiken de reis als voorbereiding op de Romereis van hun zoon of dochter. Anderen willen Rome zelf ervaren na de enthousiaste verhalen van hun kind of omdat het al jaren op hun lijstje staat.

De organisatie van de reis is in handen van Piet den Otter en Jeanette van Saaze, ouders van oud-leerlingen van het Celeanum. Beiden zijn meerdere keren mee geweest met de Romereis van de leerlingen. Onder hun leiding ontdekt u het prachtige Rome van de oudheid, de renaissance en de barok. Tegelijkertijd is Rome een levendige, hedendaagse stad.

Jeanette en Piet komen via RomereisCeleanum@gmail.com graag in contact met geïnteresseerden. Bij voldoende belangstelling wordt alvast een informatieavond georganiseerd.