Romereis voor ouders/verzorgers

Klassieke vorming is een belangrijk onderdeel van het gymnasiaal onderwijs. Het Gymnasium Celeanum wil leerlingen laten zien dat onze beschaving wortels heeft in de klassieke cultuur. Graag willen wij ook ouders/verzorgers hierin laten delen, bijvoorbeeld door de succesvolle cursus Griekse taal en cultuur. Of tijdens de zesdaagse Romereis voor ouders/verzorgers.

De reis vindt plaats tijdens de herfstvakantie. Deze cultuurhistorische reis volgt globaal het programma van de Romereis van de leerlingen. Onder leiding van een gids ontdekt u Rome. U kunt uw ervaringen met uw zoon of dochter delen en een beter beeld krijgen van de belevenissen van uw kind. In eerste instantie stellen we de reis open voor ouders van leerlingen die nu in klas 3, 4 en 5 zitten.

De organisatie van de reis is in handen van twee ouders van (ex-)leerlingen van het Gymnasium Celeanum, Piet den Otter en Jeanette van Saaze. Beiden zijn meerdere keren mee geweest met de reis van de leerlingen, zowel als gids als begeleider.

De organisatoren lichten de Romereis voor ouders/verzorgers graag toe tijdens een informatiebijeenkomst. Uiteraard is er dan ook gelegenheid voor het stellen van vragen en suggesties zijn welkom.

Voor meer informatie kunt u de organisatoren rechtstreeks benaderen via RomereisCeleanum@gmail.com.