Onderwijs

Op het Gymnasium Celeanum wordt onderwijs gegeven volgens het ‘willers-en-kunnersprincipe‘. In het kort betekent dit dat we leerlingen onderwijs op maat bieden: we dagen hen uit, laten hen vrij en houden hen strak al naar gelang dat beter bij een leerling past. Dit alles om ervoor te zorgen dat de leerlingen hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen en het eindexamen met goed resultaat afleggen.

Het Celeanum heeft een breed en divers onderwijsaanbod. Leerlingen van klas 1 tot en met 3 volgen allemaal dezelfde vakken. Eind klas 3 gaan de leerlingen de zogenoemde profielen kiezen, waarbij ze hun eigen vakkenpakket samenstellen. Naast de ‘gewone’ vakken, zoals Engels, Nederlands, wiskunde, heeft het Celeanum ook extra vakken, zoals Cambridge Engels, Chinees, Spaans, filosofie, Wiskunde D, maatschappijwetenschappen, management & organisatie, natuur & leven & technologie. Grieks en Latijn zijn verplichte vakken. Leerlingen kiezen eind klas 3 welke van deze klassieke talen ze meenemen naar het eindexamen. Allebei de klassieke talen kiezen mag natuurlijk ook.

In de onderbouw volgen de leerlingen ook meer praktische en creatieve vakken, zoals techniek, tekenen, drama en muziek. Op de speciale website Celekunst staan een paar bijzondere kunstwerken van leerlingen klas 1 tot en met 3.

kunst4 kunst3