Voor wie

Bijles vraag je aan, omdat je moeite hebt of achterloopt met een bepaald vak. Dat is ook de essentie van de bijles: je wordt geholpen om weer goed mee te kunnen draaien met de klas en het vak. Leerlingen uit hogere jaarlagen geven de bijles tegen een kleine vergoeding. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

De inhoud van de bijles wordt in overleg met de bijlesvrager en bijlesgever samengesteld. Het doel is drieledig: het bijwerken van achterstanden, het begrijpen van de huidige lesstof en het voorbereiden van komende lessen en toetsen.

Heb je intensieve huiswerkbegeleiding nodig, dan is een huiswerkinstituut misschien meer iets voor jou. In Zwolle zijn meerdere goede huiswerkinstituten; huiswerkinstituut Lyceo huurt ruimte in ons gebouw.

In schooljaar 2021-2022 zijn er bij diverse secties initiatieven om in groepsverband “corona-achterstanden” weg te werken. Informeer bij je vakdocent naar de mogelijkheden. Niet alle secties hebben een extra programma.

Aanmelden voor bijles

Motivatie speelt een belangrijke rol bij het krijgen van bijles. Als je niet gemotiveerd bent om moeite te doen bijlessen voor te bereiden, zal het resultaat niet bevredigend zijn. Alleen als je gemotiveerd bent, werkt bijles! Je kunt je gedurende het jaar op elk willekeurig moment opgeven. Wacht niet te lang als je weet dat je hulp nodig hebt. Het kan even duren voordat we een geschikte match voor je hebben gevonden.

Je kunt je opgeven bij onze bijlescoördinator mevrouw A. Brandon (mediatheek) op bijlessen@celeanum.nl of door het aanmeldingsformulier bijlesvrager – 2021-2022 in te leveren in de mediatheek. De bijlescoördinator zal dan een geschikte bijlesgever gaan zoeken.

Kosten voor bijles

Let op: in schooljaar 2021-2022 zijn er voor bijlesnemers GEEN kosten verbonden aan bijles. School betaalt de gemaakte kosten aan de bijlesgever.

Aan het volgen van bijles zijn kosten verbonden. Over het algemeen worden er privé bijlessen gegeven. Het kan voorkomen dat een groep (2 of maximaal 3 leerlingen) bijles aanvraagt. Een privé bijles kost € 5,00 pp/p.45 minuten; een groeps bijles van twee personen € 4,25 pp/p.45 minuten, en een groeps bijles van drie personen € 3,85 pp/p.45 minuten. In principe is er elke week bijles, bij voorkeur op een vast tijdstip. Het tijdstip worden door de bijlesgever en bijlesvrager zelf gekozen.

Bijlesgever

Je kunt je ook opgeven als bijlesgever. Gebruik dan het aanmeldingsformulier bijlesgever – 2021-2022. Aan een bijlesgever worden ook eisen gesteld. Je moet uiteraard goede cijfers hebben voor het betreffende vak en de vakdocent moet vertrouwen hebben in jouw manier van uitleggen. Ook moet je voldoende tijd hebben om bijles te geven. Je verplicht je namelijk om iemand elke week bijles te geven voor een langere periode.