Voor wie

Bijles vraag je aan, omdat je moeite hebt of achterloopt met een bepaald vak. Dat is ook de essentie van de bijles: je wordt geholpen om weer goed mee te kunnen draaien met de klas en het vak. Leerlingen uit hogere jaarlagen geven de bijles tegen een kleine vergoeding. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

De inhoud van de bijles wordt in overleg met de bijlesvrager en bijlesgever samengesteld. Het doel is drieledig: het bijwerken van achterstanden, het begrijpen van de huidige lesstof en het voorbereiden van komende lessen en toetsen.

Heb je intensieve huiswerkbegeleiding nodig, dan is een huiswerkinstituut misschien meer iets voor jou. In Zwolle zijn meerdere goede huiswerkinstituten; huiswerkinstituut Lyceo huurt ruimte in ons gebouw.

Aanmelden voor bijles

Motivatie speelt een belangrijke rol bij het krijgen van bijles. Als je niet gemotiveerd bent om moeite te doen bijlessen voor te bereiden, zal het resultaat niet bevredigend zijn. Alleen als je gemotiveerd bent, werkt bijles! Je kunt je gedurende het jaar op elk willekeurig moment opgeven. Wacht niet te lang als je weet dat je hulp nodig hebt. Het kan even duren voordat we een geschikte match voor je hebben gevonden.

Je kunt je opgeven bij onze bijlescoördinator mevrouw A. Brandon (mediatheek) op bijlessen@celeanum.nl of door het aanmeldingsformulier bijlesvrager in te leveren in de mediatheek. De bijlescoördinator zal dan een geschikte bijlesgever gaan zoeken.

Kosten voor bijles

Let op: in schooljaar 2022-2023 zijn er voor bijlesnemers GEEN kosten verbonden aan bijles. School betaalt de gemaakte kosten aan de bijlesgever.

De kosten verbonden aan de bijles worden dit jaar vergoed door de school. De bijlesvrager betaalt de bijlesgever zelf contant of via een betaalverzoek vooruit en declareert de kosten achteraf via een daarvoor ontwikkeld declaratieformulier. De afspraken voor de kosten zijn als volgt:
– Bijlessen met één bijlesvrager € 5,00 per 45 minuten.
– Bijlessen met twee bijlesvragers € 4,25 per persoon per 45 minuten.
– Bijlessen met drie bijlesvragers € 3,85 per persoon per 45 minuten.

In principe is er elke week bijles, bij voorkeur op een vast tijdstip. Het tijdstip worden door de bijlesgever en bijlesvrager zelf gekozen.

Bijlesgever

Je kunt je ook opgeven als bijlesgever. Gebruik dan het aanmeldingsformulier bijlesgever. Aan een bijlesgever worden ook eisen gesteld. Je moet uiteraard goede cijfers hebben voor het betreffende vak en de vakdocent moet vertrouwen hebben in jouw manier van uitleggen. Ook moet je voldoende tijd hebben om bijles te geven. Je verplicht je namelijk om iemand elke week bijles te geven voor een langere periode.