Celekunst

In klas 1, 2 en 3 krijgen de leerlingen tekenen. Tijdens de lessen wordt niet alleen gewerkt aan hun tekenvaardigheid, maar maken de leerlingen ook kennis met de grote meesters van de oude en moderne kunst.

Tijdens de tekenlessen leer je veel over onder andere kleuren, vormen, ruimtesuggestie, tekenmaterialen en -technieken. Maar het belangrijkste is dat er veel gemaakt en getekend wordt. De lesstof wordt daarom ook niet schriftelijk getoetst, maar verwerkt in bijvoorbeeld een tekening, schilderij of linosnede.

Soms staat in een opdracht je eigen idee centraal en kijken we hoe jouw idee zo goed mogelijk in beeld kan worden gebracht. Dat gebeurt met behulp van voorstudies. Een andere keer trek je een schoen uit en teken je die naar de waarneming.

Als je bij tekenen een heel mooi werkstuk hebt gemaakt, dan kan het gebeuren dat deze wordt geplaatst op Celekunst. Hier staan werkstukken die bovengemiddeld goed zijn. Dan kun je bovendien gelijk zien wat andere leerlingen zoal hebben gemaakt, ook uit andere jaarlagen. Best leuk om eens te bekijken, en inspiratie uit te halen!