Gender and Sexuality Alliance (GSA)

Het Celeanum is een school voor iedereen, zowel qua (geloofs)overtuiging als qua geaardheid. Om te stimuleren dat er meer openheid is op school over deze onderwerpen is er de Gender and Sexuality Alliance (GSA).

De GSA bestaat uit een diverse groep leerlingen en docenten die door middel van het organiseren van activiteiten het diversiteitsklimaat op school probeert te bevorderen. Zo worden er jaarlijks filmmiddagen georganiseerd, voorlichtingen gegeven, en natuurlijk wordt Paarse Vrijdag met de hele school gevierd.

Paarse Vrijdag is een dag die op scholen overal in Nederland wordt gevierd. De dag is bedoeld om te laten zien dat je mag zijn wie je bent, wat je geaardheid of genderidentiteit ook is. Iedereen kan die dag iets paars dragen om steun te tonen: een paarse accessoire, accent of kledingstuk.

De GSA heeft ook een speciaal GSA-steunpunt, bedoeld voor leerlingen die graag met een medeleerling in gesprek willen gaan over een LHBT+ gerelateerd onderwerp (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender). Als je ergens mee worstelt, je ergens een oplossing voor zoekt of je ergens vragen over hebt kan je altijd naar het steunpunt komen. (Wil je ergens over praten of twijfel je of jouw onderwerp daar nog wel onder valt? We zijn altijd bereikbaar via onze instagram: @gsaceleanum)

Voor meer informatie mail de GSA via gsaceleanum@gmail.com of neem contact op met één van de docenten: Mevrouw Nortier (enortier@celeanum.nl) en mevrouw Weustenink (mweustenenk@celeanum.nl).