Debatgroep

De Grieken en Romeinen konden het als geen ander: debatteren. En nog steeds is het voeren van debatten zeer belangrijk in onze maatschappij. Hou je zelf ook van debatteren en discussiëren en wil je het (nog) beter kunnen, dan is de debatgroep misschien iets voor jou.

De debatgroep komt geregeld bijeen. Soms wat vaker, soms wat minder. Bijvoorbeeld als er een debatwedstrijd op stapel staat, zoals de landelijke wedstrijd Op weg naar het Lagerhuis, wordt er vaker gedebatteerd. Bij de debatgroep leer je er de ins en outs van debatteren. Je zult merken dat het steeds makkelijker wordt solide argumenten te vinden en deze te brengen op een manier waardoor je serieus genomen wordt.

Politiek debat

Leer de officiële regels van een politiek debat en ontwikkel een dodelijke gevatheid en objectiviteit waar niemand meer om heen kan! Vind je standpunt in de maatschappij en word sterker in discussies om je heen (komt ook van pas bij discussies met je ouders over zakgeldverhoging, langer uit en alleen op vakantie☺). Ook doen we met de debatgroep mee aan debatwedstrijden door het hele land. Dit is ook nog eens een goede voorbereiding op bijvoorbeeld het MEP en de BBC Speaking Awards en het staat ook heel goed op je cv.

Voor wie?

De debatgroep is voor elke leerling die het leuk lijkt toegankelijk: houd vooral in de gaten wanneer er wedstrijden aankomen (dan hangen er overal in de school posters en je krijgt bericht via magister). Aan sommige wedstrijden kun je pas deelnemen vanaf klas 3, maar de school neemt ook ieder jaar deel aan een landelijke wedstrijd speciaal voor de onderbouw! Meer informatie bij meneer Van Aller: mvanaller@celeanum.nl

Erin wint het debattoernooi schooljaar 2019-2020