CeleRacing

Vind je het leuk om samen met een groep leerlingen uit verschillende jaarlagen te werken aan een energiezuinige auto en alles wat daarbij komt kijken? Dan is CeleRacing misschien iets voor jou!

Elke vrijdagmiddag werken de leerlingen aan de auto met als doel om mee te doen met de Shell Eco Marathon. Het doel van deze race is om met een zo laag mogelijk verbruik per kilometer op een efficiënte manier te rijden. De bedoeling is dat de auto zo duurzaam mogelijk is. Aan de race doen meer dan tweehonderd teams door heel Europa mee, waarbij de deelnemende teams doorgaans uit studenten van technische hogescholen en universiteiten bestaan. Het is uniek dat het Celeanum als middelbare school meedoen. CeleRacing geeft leerlingen de kans buiten de theoretische lessen op school te kunnen oefenen in de praktijk zodat ze zich beter kunnen ontwikkelen. Het gaat daarbij niet alleen om het technische gedeelte, maar de leerlingen werven ook zelf sponsors, vragen subsidie aan en doen de PR.

Voor meer informatie: Liekele Gaastra (docent economie, lgaastra@celeanum.nl) en Jeroen Bernardus (docent wiskunde, jbernardus@celeanum.nl). Zie ook https://celeracing.nl/