Dag 8

De dag van het afscheid en de terugreis is aangebroken. Het is een geweldige week geweest!

Lees hier alle dagboekverslagen van de leerlingen.

Afscheid en terugreis – Een verslag van Amarins en Joëlle

Vandaag was het tijd om weer naar huis te gaan. Na een lang afscheid op het treinstation waar we zeker een traantje hebben gelaten (sommigen iets meer dan anderen), werden we door meneer Slot met een glimlach de bus in gestuurd. Een hart van steen heeft die man! Na veel knuffels is het hem uiteindelijk gelukt alle leerlingen de bus in te krijgen en gingen we op weg naar het vliegveld.
In de bus hebben we nog een blikje iets te zoet drinken opengemaakt die we vervolgens aan meneer Bernardus hebben gedoneerd en hebben we de pogingen om toch nog wat bij te slapen opgegeven.
Eenmaal op het vliegveld aangekomen konden we de check-in nog niet in (lekker op tijd wel) en trakteerden meneer Slot en meneer Bernardus ons op koffie en thee.
Toen hadden we nog wat tijd om naar de veel te dure broodjes te staren om daarna eindelijk het vliegtuig in te mogen.
In het vliegtuig kwamen we er achter dat we wel héél dichtbij een chagrijnige dreumes zaten, dus was het wel heel jammer dat onze koptelefoons en oortjes niet noise cancelling waren. Na een week Roemenië was het verfrissend dat iedereen om je heen Nederlands praat, maar dat betekende natuurlijk ook dat je niet meer vrijuit alles kan zeggen, sorry dames bij de toiletten!
De vlucht ging voor de rest goed en om 17:07 stapten we de intercity naar Groningen op met twee minuten vertraging (foei NS).
In de trein hebben we wonder boven wonder een zitplaats gevonden en konden we onze (best grote) koffers ook nog kwijt.
Op station Zwolle hebben we allemaal afscheid genomen, en toen was de uitwisseling al weer voorbij.