Dag 7

De laatste volledige dag in Roemenië stond in het teken van een tripje naar Sibiu. Ondanks dat de tijd in Sibiu wat kort was, was het toch een geslaagde dag!

Dagtrip naar Sibiu – verslag van Shadi

We moesten vandaag (28-05-2023) vroeg op het station zijn voor onze uitstapje naar Sibiu! Na een reis van 140 km met vertraging door werkzaamheden kwamen we om 13.00 uur aan in deze grote historische stad.

Eenmaal aangekomen op de historische plek Sibiu stond een bezoek aan een openluchtmuseum gepland, maar vanwege het oponthoud werd dat van het programma geschrapt. Dus mocht iedereen de tijd nemen om zelf Sibiu te verkennen. In de oude stad zagen we heel veel leuke marktkraampjes, thrift shops (tweedehands winkels) en auto’s. Onderweg ontdekten Hannah, Elize en ik een straatje dat heel erg leek op de Beatles cover. Daar moesten we natuurlijk een foto van maken! Op de foto zie je ons drieën en Peter Henk, want de Beatles waren natuurlijk met z’n vieren.

Helaas moesten we al om 17:45 terugkomen op het pleintje waar de bus stond en konden we ons gaan klaarmaken voor de busrit terug. De busrit verliep zeer soepel. Dit was mijn dagverslag.