Dag 6

Deze dag stond in het teken van de eindpresentaties en het einddiner. De leerlingen dineerden in stijl, met Nederlands geschminkte wangen. Het was immers ook Koningsdag!

Roemenië met een vleugje oranje – verslag van Annelies

Vandaag werd ik weer heerlijk wakker met de fluitende vogeltjes. Toen zijn sommigen naar school gegaan voor de ‘final rehearsals’ van het communication en management team. Zij moesten zich voorbereiden op spannende speeches. Om tien uur was het voor hen tijd om te presenteren en te beslissen welk team van hen door mocht, want slechts één van de drie teams kon hun presentatie geven bij de eindpresentaties later die middag…

Na deze presentaties hadden we vrije tijd, voordat om drie uur de eindpresentaties begonnen. Zelf heb ik, zoals al vaker deze week, weer heerlijk traditioneel Roemeens gegeten. Bij de eindpresentaties is iedereen mooi gekleed en alle leuke eindresultaten werden aan het publiek getoond. Zo waren er een onder andere een heel toneelstuk en allerlei filmpjes en foto’s te zien voor het publiek. Ook mevrouw Lohuis en meneer Scheperboer zijn even in het zonnetje gezet vanwege hun 40 jarige huwelijk!

Hierna konden alle uitwisselingsstudenten zich voorbereiden op het einddiner, dus de jurkjes, rokjes en overhemden werden uit de kast getrokken. Alle Nederlandse uitwisselingsstudenten hadden de Nederlandse vlag op hun wangen, want het natuurlijk vandaag Koningsdag. Des te later het werd, des te meer Roemenen, Italianen en Polen ook met geschminkte wangen rondliepen. Verder was de avond erg gezellig met goede muziek en kreeg deze Roemeense uitwisselingsdag toch nog een oranje tintje!