Dag 5

Vandaag stonden twee activiteiten op het programma. Als eerste was er nog een workshopronde op school. Na de lunch kregen de leerlingen een bijzondere rondleiding door het klooster.

VIP-tour door het klooster – verslag van Noëlle

Om 9u ’s ochtends moesten we weer op de school zijn voor de laatste workshopdag. Ik zit in de science workshop en vandaag hadden we het over bloed en kregen we een korte EHBO-cursus over wat je moet doen als iemand een bloeding heeft. Daarna moest één iemand patiënt spelen (met lippenstift werd een wond op de arm getekend) en de ander speelde dan de dokter. Hierbij moesten we dus alle stappen die we geleerd hadden toepassen, zoals het ontsmetten en verbinden van de wond. Dit was erg leuk!

Na de workshop moesten we de presentatie voorbereiden voor morgen. Met de science-groep gaan we iets vertellen over de geschiedenis, het heden en de toekomst van scheikunde.

’s Middags gingen we, na geluncht te hebben in een restaurant, met de hele groep naar het klooster (Mănăstirea Curtea de Argeš). De vader van een van onze hosts had geregeld dat we hier een gratis tour konden krijgen en zelfs een deel mochten bezoeken wat normaal niet voor bezoekers geopend is. De kerk bij het klooster had prachtige versieringen, zowel van buiten als van binnen. Er werd veel verteld over de geschiedenis en de bouw van het klooster, dus dat was erg interessant! Het was ook erg bijzonder om in het gebouw te mogen komen wat normaal alleen belangrijke gasten bedoeld is. De ruimte had royale versieringen en op de hele muur was een legende afgebeeld.

Er was ook nog een bijzondere verassing voor ons geregeld, want we mochten namelijk een berichtje achterlaten in het boek waar alleen de belangrijke gasten in mochten schrijven, zoals premiers en ambassadeurs. Hierin hebben we dus een bedankje achtergelaten en iedereen heeft zijn naam eronder geschreven. Dit was een hele eer en een bijzondere ervaring!