Dag 3

Vandaag een eerste kennismaking met de school en er werden echte beren gespot! Een enerverende dag! Ook de begeleiders werden vandaag extra in het zonnetje gezet: 40 jaar geleden hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet in Roemenië!

Een introductie – verslag van Eliah

We begonnen vandaag de dag met de introductie van de verschillende landen die meedoen met de uitwisseling dit jaar. Het thema van de uitwisseling is “School as a timemachine”. De presentaties gingen over hoe scholen en hun schoolsystemen zijn en waren. Daarna zijn we naar de school gegaan en hebben we aan de workshops deelgenomen. Ik zat bij de workshop Communication and Management waar we hebben geleerd hoe een school in elkaar zit en de rollen van de mensen die er werken. Toen de workshop klaar was ben ik naar het huis gegaan van mijn uitwisseling student en heb ik daar heel smakelijk gegeten.

Later die middag zijn we met de andere Nederlanders en hun uitwisselingstudenten naar de bergen in de buurt van het dorp geweest en hebben we daar heel veel bijzondere dingen gezien, zoals een stuwdam die elektriciteit opwekt en een grote bruine beer met 3 baby’s. Daar hebben we nog even gewandeld en zijn toen naar huis gegaan om te gaan eten en slapen.