Dag 3

De leerlingen waren vandaag op school en maakten een start met de workshops rond het thema Smart Choices: welke “slimme keuzes” zijn van invloed op je toekomst (klein en groot) en welke keuzes heb je al gemaakt. Aan het eind van de week presenteren de leerlingen de resultaten van de workshops aan elkaar en aan de gastgezinnen.

Lees hier alle dagboekverslagen van de leerlingen.

Workshopdag – Een verslag van Stijn en Bram

Vanochtend was in de stad een enorme file, waardoor een heel aantal mensen te laat kwam voor de eerste activiteit. Vandaag was de introductie van alle landen en hun “smart choices”. De leerlingen presenteerden hun land en school aan de rest van de mensen. Wij vonden dat hier iets te uitgebreid aandacht aan werd besteed.

Hierna hadden we een korte pauze, waarin we hebben gelunched. Na de pauze moesten we ons haasten om op tijd in een klaslokaal te zijn om te beginnen aan de workshops. De workshops waren in aparte lokalen en iedereen deed iets anders. Ik (Stijn) deed Music en moest een nummer uitzoeken om deze uiteindelijk te zingen voor een publiek op donderdag.

Ik (Bram) deed de workshop robotica. Mijn workshop begon eigenlijk met een kennismaking en uitleg over de robot die we gaan maken en we donderdag gaan presenteren. De doelstelling voor vandaag was het maken van het chassis en het ontwerp van de robot. De eerste was half gelukt, omdat de onderdelen die met de 3D-printer waren gemaakt helaas iets te groot waren geworden. Hierdoor konden we de motoren en de wielen niet bevestigen aan het chassis. Maar morgen gaan we met hernieuwde moed het project in om de workshop tot een succes te brengen.

Bovendien was Bram jarig! Na de workshops was er daarom een barbecue met een paar vrienden en waar Bram mooi werd toegesproken door meneer Bernardus.