Dag 1

Vandaag vertrok de groep vijfdeklassers voor een week naar Roemenië. Veilig aangekomen!

Niet neergestort onderweg naar Roemenië – Een verslag van Arsalan

Als allereerste wil ik graag even zeggen, mijn complimenten naar hoe deze reis was geregeld. We moesten verzamelen om 8.50 op station zwolle, wat zeker geen verkeerde tijd was om op te staan. Hoewel ik me verslapen had en dus een paar minuutjes later kwam, was iedereen verder wel optijd.

Vervolgens hebben we de trein genomen en kwamen we keurig optijd aan op Schiphol. Ondanks de drukte verliep de check-in en de security check vrij soepel. Daarna hebben we onderweg naar de juiste gate heerlijk wat gedronken met de hele groep (op kosten van onze twee geweldige begeleiders mevrouw Lohuis en meneer Scheperboer).

De vlucht vertrok iets later dan gepland, maar verder was de vlucht prima en vloog de tijd voorbij. Aangekomen op Bucharest airport stonden een paar hosts ons al met kartonnen bordjes op te wachten. Er stond een busje op ons te wachten, waarmee we in een kleine 2 uur naar Curtea de Arges zijn gereden.

Die avond heb ik al meteen heerlijk traditioneel gekeken, dit gerecht heette:” “ciorbă”. De uitspraak is mij nog steeds een raadsel, maar het smaakte heerlijk. Ik kijk al uit naar de rest van de week, met nieuwe heerlijke gerechten en ervaringen.