Dag 7

De reis zit er al bijna weer op… Vandaag waren de eindpresentaties en de leerlingen brachten een bezoek aan Warschau. Weer een mooie dag!

Een verslag van Julia

Dag zeven, vandaag zijn de presentaties van alle workshops en een school tripje naar Warschau (voor de vijfde keer). We moesten vandaag extra vroeg op school zijn voor het voorbereiden van de presentaties, de dansworkshop was al aan het oefenen in de gymzaal en daar hebben we enorm van genoten.

Na een laatste tripje naar het lokale caféetje konden we aan de hele school laten zien waar we ons de hele week mee bezig hebben gehouden. Nadat alle presentaties klaar waren vertrokken we gezellig met de bus naar Warschau. Daar kregen we een bustour met een superboeiende gids en wisselden we talen uit met Roemenen en Polen.

We moesten groepen maken en gingen een city game doen waarbij we foto’s moesten maken op bepaalde plekken. Een plek om te eten zoeken bleek helaas erg lastig voor de groep dus toen hebben we de prachtige kerken in het historische gedeelte van Warschau bezocht. Naar mijn mening is dit deel het mooiste deel van Warschau en we hebben dan ook erg genoten van de mooie kunst (veel standbeelden) en architectuur.

Binnen de groep waren er enkele onenigheden, maar we hebben lekker geluncht en het vervolgens opgelost. We hebben daarna nog even souveniertjes gehaald waarna we weer in de bus stapten naar Komorów voor het afsluitende gezamelijke diner. Het eten was prima, maar het dessert was echt voortreffelijk, het veranderde Timo spontaan van een hater in een lover. We sloten deze uitwisseling af met een gezellig feestje waar zo’n beetje iedereen was.