Dag 3

Vandaag stonden er workshops en sport op het programma. Ook bleek het Moederdag te zijn!

Een verslag van Olivia

Vandaag moesten we om half 10 op school zijn om een workshop te volgen. Van alle workshops had ik gekozen voor psychologie. We hebben het gehad over stress en angst. Daarnaast hebben we geleerd hoe je beter kan omschrijven waar je mee zit, zodat je iemand erop kunt aanspreken.
Na de pauze zijn we gaan trefballen met alle mensen van het uitwisselingsprogramma. Onderweg naar huis zag ik iedereen lopen met bloemen in hun hand. Daardoor kwamen we erachter dat het vandaag Moederdag was.

Ik verblijf in een gastgezin een half uurtje met de trein van school vandaan. Haar ouders vinden het heel gezellig om te kletsen, maar het probleem is dat ze geen Engels kunnen spreken. Ook al kunnen we niet echt praten met elkaar, toch probeert ze me wel thuis te laten voelen. Zoals gisteren, bijvoorbeeld, toen haar moeder pasta met aardbeien voor me gemaakt had. Toen ik de school voor het eerst zag dacht ik dat het een gevangenis was, maar gelukkig zijn de mensen erg vriendelijk. De vrienden van mijn host kunnen ook niet heel goed Engels, maar ik vind het heel lief dat ze wel hun best doen om een gesprek te voeren met me.