Dag 7

Alweer de laatste volle dag in Italië! Deze keer stond er een bezoek aan het mooie Bologna op het programma.

Verslag van dag 7:

Vanochtend moesten we zoals altijd weer vroeg op school zijn. We zijn heel Carpi doorgelopen om met trein naar Modena te gaan om daar over te stappen op de trein naar Bologna. In de trein vielen de eersten natuurlijk meteen alweer in slaap: een dag in Italië kan niet zonder powernap of middagdutje!

In Bologna hebben we eerst een rondje gelopen onder leiding van de Italiaanse docent. Zij liep stevig door waardoor we de leerlingen van andere landen voortdurend kwijt raakten. Ze liet ons mooie gebouwen en monumenten zien, zoals de Neptunusfontein en een kerk die ernaast stond, waarbij ze een informatief verhaaltje vertelde. Daarna gingen we de Sala Borsa in waaronder een archeologische opgravingen liggen.

Rond 11.00 uur kregen we vrije tijd. In de vrije tijd kon je in het centrum rondwandelen. Daar was veel te doen, zoals een marktje bezoeken, lekker eten, bezienswaardigheden bekijken en ga zo maar door. In de vrije tijd hebben we de markt in Bologna bezocht. Daarna hebben we met pasta geluncht in een restaurantje.

Om 13.30 uur moesten we verzamelen op het plein bij de Neptunusfontein en gingen we naar een soort bibliotheek. In die bibliotheek kon je allerlei dingen doen zoals gamen, met lego bouwen en lezen. We kozen voor lego en hebben een lego-robot gebouwd. Na de tijd in de bibliotheek gingen we terug wandelen naar het station. Op het station aangekomen bleek dat we de trein net hadden gemist. De jongens hebben toen maar een espresso gehaald. Als avondeten zijn we uiteten gegaan bij een pizzeria.