Dag 5

Hoe kunnen we Carpi duurzamer maken? Mooie projecten werden bedacht en niet onbelangrijk: de lekkerste pizza’s werden gegeten.

Verslag dag 5:

Bijna iedere dag beginnen we om 8 uur op school en vandaag was niet anders. We begonnen met een begin maken aan het project van de uitwisseling. In groepjes werken we aan het veranderen van een deel van Carpi om het te verduurzamen. Met potloden en waterverf hebben we projecten verzonnen. Van het ontwerpen van tunnels tot het maken van 3d-designs op sketch. Het was zeer interessant om met de leerlingen van andere landen oplossingen te bedenken. De verschillende denkwijzen waren erg duidelijk.

Tijdens de pauze van 1,5 uur konden we zelf kiezen of we in Carpi gingen eten of op school bleven. In Carpi waren de lekkerste pizza’s.

Na de pauze gingen we verder met het project. Dit was de laatste dag dat we hieraan konden werken, want morgen gaan we het presenteren aan de burgemeester.

Na school zijn we vrij om met onze host verschillende activiteiten te ondernemen. Sommigen kiezen ervoor om een rustige middag te houden bij hun host of juist om de stad in te gaan.