Dag 4

Er werd hard gewerkt vandaag! Nadenken over de openbare ruimte in combinatie met duurzaamheid en VR-workshops. ’s Middags was er vrije tijd.

Een verslag van dag 4:

Vandaag startten we met een short cursus planologie. De Italiaanse leerlingen hadden een PowerPoint gemaakt, waardoor we konden zien wat planologie nou precies is en wat wij er aan konden doen om de openbare ruimte te verbeteren. Vervolgens gingen we een wandeling maken door Carpi. We stopten op verschillende punten waar we uitleg kregen over wat het is. We moesten ook nadenken hoe we die plekken mooier en toegankelijker konden maken.

Na de wandeling gingen we naar een gebouw in de buurt van de school. Dit gebouw hoorde ook nog bij de school. We zijn daar bezig geweest met het bedenken van een plan om een van die locaties te verbeteren. We moesten dit tekenen en er een soort plattegrond van maken.

Nadat we lekker een uurtje pauze hadden gehad gingen we weer aan de slag met de VR-workshops. Vandaag deden we de onderdelen die we de vorige dag niet hadden gedaan. Na de workshops ging iedereen z’n eigen gang. Sommigen gingen nog even naar Carpi centrum en anderen gingen gelijk naar huis toe.