Dag 3

Weer een mooie dag in Carpi! De leerlingen leerden de school kennen en ontdekten dat je meer kunt doen met spaghetti dan alleen opeten..

Verslag dag 3:

Vandaag zijn we naar Liceo Fanti gegaan, de school in Carpi. We moesten al om 08.00 uur op school zijn. Elke school, van Spanje, Polen, Roemenië en Nederland, had een presentatie voorbereid om alle studenten voor te stellen en om te laten zien wat hun stad deed aan duurzaamheid. Sustainability is namelijk het thema deze week.

Na de presentaties deden we een teambuilding activiteit, waarbij we een zo hoog mogelijke toren moesten maken van 20 spaghetti stokjes en 2 meter tape. Op de top moest een snoepje kunnen liggen. Met 97 cm had het Italiaans-Nederlandse groepje met Indra en Hugo de hoogste toren. Dat was erg leuk.

Rond 10.00 uur zijn we Carpi ingegaan. We moesten op drie verschillende plekken dezelfde vragen maken over duurzaamheid, zodat we de antwoorden konden vergelijken. We moesten bijvoorbeeld de auto’s en de mensen tellen en kijken naar de hoeveelheid groen. We zijn door het centrum gelopen, over het enorme plein, langs Piazza Pio en bij de prachtige kerk.

Na deze wandeling konden we op school lunchen en lieten de Italiaanse studenten ons de school zien. Die is erg groot. De leerlingen zitten op rijbare stoelen en elke stoel heeft een eigen tafel. We zagen die stoelen en konden het niet laten ze even uit te proberen.

’s Middags hadden we een VR-workshop. Ik heb een 360° beeld geëdit en ik heb met drones in de school gevlogen. Dat was erg gaaf. Het was erg leuk om te zien waar de Italianen naar school gaan en hun omgeving te leren kennen.