Dag 2

De docenten en leerlingen waren vandaag gescheiden op pad. De Nederlandse en Italiaanse leerlingen hadden een mooie dag in Florence.

De leerlingen maakten het volgende verslag:

De wekker ging voor de tweede keer op rij weer erg vroeg. De meeste mensen die buiten Carpi verbleven moesten om 05.30 uur al hun bed uit. We gingen namelijk met de Nederlandse en Italiaanse leerlingen een hele dag naar de prachtige stad Florence. De hogesnelheidstrein ging al om 06.45 uur weg. Om 08.00 uur waren we in de mooie stad.

Eerst hebben we een stadswandeling gemaakt. Op gegeven moment kwamen we een enorm groot museum tegen met een beeldengalerij uit de oudheid, het Uffizi-museum. We hebben hier bijna twee uur rondgekeken.

Toen we uit het museum kwamen zagen we heel veel mensen met klassieke Italiaans belegde broodjes lopen. We kwamen aan in de straat waar één zaak de heerlijke broodjes verkocht. De hele straat stond helaas vol met wachtende mensen. We besloten verder te lopen en toen kwamen we een soortgelijk tentje tegen. Hier hebben we de meest geweldige broodjes gegeten.

Hierna besloten we naar de Giardino di Boboli te gaan. Dit zijn erg grote tuinen die een geweldig uitzicht hebben op de stad. We zijn hier ruim een uur gebleven en hebben in het Italiaanse zonnetje een potje kaarten gespeeld. Na een forse wandeling vanuit de tuinen naar het centrum kwamen we aan bij de Kathedraal van Florence. We wilden hier naar binnen gaan, maar helaas was er een dienst gaande. Het was nu al vrij laat in de middag en we besloten ons op te splitsen. De ene groep ging shoppen en de andere heeft wat gedronken op een terrasje.