Dag 2

Een dag in het gastgezin! De leerlingen reisden af naar Florence voor een prachtige, maar vermoeiende dag. Een verslag van Auke-Tjeerd en Juda.

Auke Tjeerd:
Op zondag was het family day, de leerlingen gingen op pad met hun eigen host. Voor ons stond de wekker vroeg: om 5.45. En om 6.30 waren ik (Auke-Tjeerd) en Enrico (mijn Italiaanse gastheer) op weg naar het prachtige Florence, in de trein zaten ook andere leerlingen van de groep (waaronder Juda) die tevens naar Florence gingen. We arriveerden rond kwart voor 9. Na een korte wandeling stapte ik met mijn groep een café binnen voor een klein (Italiaanse) ontbijtje in de vorm van een cappuccino en een croissant.

De eerste stop van onze groepen was het immense Uffizi Museum met enorm veel kunst uit de Oudheid en Renaissance. Daar waren we meer dan 2 uur, het was een mooi museum.

Juda: Wij zijn vervolgens naar een of ander varken in de stad gegaan; dat is een standbeeld waarbij je een muntje over zijn neus moet wrijven en dan in zijn mond leggen. Als het muntje in het rooster onder de mond van het varken viel dan zou je geluk krijgen. Natuurlijk lukte mij dat de eerste keer. Toen we daar geweest waren zijn we met onze groep gaan lunchen, de broodjes waren erg lekker.

Auke Tjeerd: na het Uffizi museum brachten we nog een wat korter bezoek aan het museum – met een lange Italiaanse naam – waar David van Michelangelo staat. Ondertussen hadden we in de ochtend al meer dan tienduizend stappen gezet, zodat het voor ons na het tweede museumbezoek ook tijd was voor een uitgebreide lunch (zie een aantal foto’s). Na die stevige lunch konden we er weer even tegenaan, en dus brachten we, nadat we een poosje door het centrum langs verschillende fraaie kerken hadden gewandeld, weer een bezoek aan een museum: Palazzo Pitti dit keer. Hier waren we ongeveer anderhalf uur. Na dit bezoek was ik redelijk afgepeigerd, en daarom gingen we rond vijf uur weer op weg naar Carpi.

Juda: Na de lunch hebben we nog een rondje gelopen en daarna gingen we terug naar Carpi met de trein. We hebben in de trein gegeten want anders was daar geen tijd voor omdat we pas 22:00 thuis kwamen.