Dag 1

De leerlingen zijn vertrokken naar Italië! Het was een beetje vroeg, maar iedereen was goed gehumeurd en keek uit naar de week die komen gaat.

Het verslag van vrijdag 4 februari:

De wekker ging al vroeg, om 6:20 werd iedereen verwacht op het station van Zwolle. Gelukkig hoefde niemand een te laat briefje te halen want iedereen was keurig op tijd. Na een paar dikke knuffels voor de uitzwaaiende ouders kon de reis naar Italië beginnen. De reis naar Schiphol en de vlucht naar Bologna verliepen erg soepel. Sommige leerlingen merkten in het vliegtuig dat de dag wel erg vroeg was begonnen en probeerden nog wat bij te slapen.

Eenmaal aangekomen op Bologna Airport begon het wachten. Aangezien we een bus gingen delen met de Roemenen en de Polen moesten we een paar uurtjes wachten op het vliegveld. Gelukkig hadden de leerlingen boeken en spelletjes mee en ging de tijd uiteindelijk nog snel voorbij. De Roemenen arriveerden na zo’n drie uur wachten en meteen werd er uitgebreid kennis gemaakt. Als laatste kwamen de Polen aan en vervolgens konden we samen met de bus naar Carpi. Bij aankomst stonden alle ouders en Italiaanse leerlingen al te wachten om hun gast te verwelkomen. Het was een warm en hartelijk weerzien. Na een lange reisdag was iedereen blij dat ze lekker naar hun ‘huis’ voor deze week konden. Lekker een beetje op tijd naar bed.