Dag 1

De leerlingen zijn vertrokken naar Carpi, Italië! Het was een beetje vroeg, maar iedereen was goed gehumeurd en keek uit naar de week die komen gaat.

Zaterdag 3 februari vertrokken een twaalftal leerlingen uit klas 4 en 5 onder begeleiding van dhr. Bouwhuis naar het zonnige Italië. Het project van de week staat in het teken van de duurzaamheid. Hoe zijn tradities en traditionele producten in de loop van de tijd veranderd in dat opzicht?

Na een voorspoedige vlucht naar Verona moet er even gewacht worden op de Poolse delegatie die iets later zal landen. Er is namelijk een privébus geregeld die beide delegaties naar Carpi zal brengen.

De spanning stijgt als we onze partnerschool naderen. Gastgezinnen staan al klaar om de leerlingen op te vangen en te brengen naar het onderkomen tijdens deze hopelijk gezellige en leerzame projectweek. De avond wordt doorgebracht binnen het gastgezin alwaar plannen worden gesmeed over de bestemming en invulling van de vrije zondag. Wordt het Bologna, Verona of toch het prachtige Florence?