Activiteiten

Het Gymnasium Celeanum biedt een keur aan buitenlesactiviteiten. Sport, muziek, drama, tekenen, meedoen aan Olympiades, uitwisseling met scholen in het buitenland, excursies en bijzondere projecten. Voor elke leerling is er wel wat te doen.

Bij projecten verbinden we theorie en de praktijk met elkaar en sluiten we aan bij actuele thema’s van de samenleving. Zo is er het jaarlijkse project Day for Change over microkredieten, gaan we de strijd aan met afval en leren we over duurzaamheid in de Waste Battle, werden we ons bewuster van voeding en levensstijl tijdens het nationale project Seven Days of Feedback en deden we een speciaal project over Mediawijsheid (doe je mee of zeg je nee tegen pesten). Daarnaast zijn er veel sportactiviteiten op school. Niet voor niets zijn wij door NOC*NSF uitgeroepen tot Sportactieve School!

Veel leerlingen hebben muzikaal talent. Dat kunnen ze laten horen op het jaarlijkse Muziekconcours, tijdens de Propaganda-avond en bij de schoolmusical. Tweejaarlijks wordt een groot toneelstuk op de planken gezet. Het eerste stuk ‘Electra’ was een groot succes! Een klassiek drama wordt door onze drama- en muziekdocent, meneer Ballast, in een modern jasje gegoten. ‘Hamlet’, ‘Ifigeneia’ en ‘Antigone’ passeerden ook de revue. In 2018 werd de musical Grease opgevoerd en voor 2019 staat de musical Hairspray op het programma.

Discussiëren over actuele onderwerpen kun je bij de debatgroep. En ben je meer poëtisch aangelegd: in klas 1 is er het speciale poëzieproject, waarbij de vakken tekenen, muziek en Nederlands samenwerken.

Tenslotte staan er voor alle jaarlagen diverse excursies op het programma, meestal verbonden aan een specifiek vak.

Kortom, ook buiten de les bruist het op het Celeanum!