Muziek / toneel

In de onderbouw krijgen de leerlingen les in de creatieve vakken: drama, tekenen en muziek. Maar ook voor bovenbouwleerlingen is er ruimte om hun creatieve talenten aan te spreken.

 

Muziekconcours

Jaarlijks organiseert het Gymnasium Celeanum een Muziekconcours. In dit concours strijden onze leerlingen met elkaar op zeer hoog muzikaal niveau. Er is een aantal prijzen te winnen in verschillende categorieën: basis, gevorderden, top, de publieksprijs en de aanmoedigingsprijs. Meer weten? Neem contact op met mevrouw Van Perlo of mevrouw Roos: fvanperlo@celeanum.nl of aroos@celeanum.nl.

Drama

Eersteklassers en tweedeklassers krijgen het vak Drama. Hier leren ze ‘spelen’ met hun emoties. In de altijd zeer dynamische lessen van meneer Ballast komen allerlei vormen van dramatische expressie aan de orde. Tweejaarlijks wordt er een toneelstuk of musical ingestudeerd. Alle leerlingen kunnen hiervoor auditie doen. In 2017 bewerkte meneer Ballast het klassieke drama Elektra tot een eigentijdse musical met stevige popmuziek: http://www.celeanum.nl/musical-elektra/. In 2018 is de musical Grease opgevoerd en voor 2019 staat de musical Hairspray op het programma.