Zorg op maat via de zorgcoördinator

Soms gaat het minder goed met een leerling. Misschien zijn er problemen met leren of zijn de cijfers niet wat ze eigenlijk zouden moeten zijn. Thuis gaat het niet goed of er zijn andere problemen. Dan is het goed te weten dat er op het Gymnasium Celeanum een uitgebreid zorgvangnet is.

De tutor is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders/verzorgers. De zorgcoördinator is verantwoordelijk voor de coördinatie van de extra ondersteuning door (externe) deskundigen voor alle leerlingen met een speciale zorgbehoefte. Mevrouw S. van Zon is onze zorgcoördinator. Zij is te bereiken per e-mail: s.vanzon@celeanum.nl of telefonisch via de administratie: 038-4552820.

Op het Gymnasium Celeanum is het mogelijk onderwijskundige begeleiding of sociaal-emotionele begeleiding te krijgen. Om inzicht te bieden wat voor zorg precies mogelijk is, is een speciaal boekje gemaakt: Ondersteuningskaart 2023-2024.

Ook heeft het Gymnasium Celeanum een schoolondersteuningsprofiel, waarin staat welke basiszorg het Gymnasium Celeanum biedt en welke gespecialiseerde zorg eventueel met hulp van derden geboden kan worden.  In het kader van passend onderwijs is het Gymnasium Celeanum aangesloten bij het Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs, regio IJssel-Vecht: http://www.swvvoijsselvecht.nl/

Handige documenten

Ondersteuningsprofiel 2019-2022 – versie 1.5
Ondersteuningskaart 2023-2024
Schoolondersteuningsprofiel 2024-2027