Gezonde School

Sinds november 2015 mag het Celeanum zich Gezonde School noemen, een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Zie ook www.gezondeschool.nl. Dit omdat de school onder ander speciale aandacht heeft voor het thema Bewegen en Sport. Het Celeanum biedt een breed scala aan sport aan. Ook voert het Celeanum een gezonde kantine.

Er zijn diverse sportactiviteiten bij ons op school. Naast de gewone gymlessen en sportdagen is er bijvoorbeeld de Nationale Sportweek. Tijdens deze week maken leerlingen kennis met niet-alledaagse sporten, zoals klimmen, duiken, survivalrun en zelfs ook dansen. Het Celeanum heeft een eigen roeiboot, de Odysseus, die bij de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging ligt. Met deze boot zijn al vele prijzen gewonnen tijdens roeiwedstrijden op de Amsterdamse Bosbaan. Op afspraak kunnen leerlingen gebruikmaken van de boten ook worden roeilessen gegeven. In de lente kunnen de leerlingen op vrijdagmiddag leren roeien met als einddoel het deelnemen aan de Nationale School Roeikampioenschappen.

Ook neemt het Celeanum deel aan diverse sporttoernooien, zoals volleybal-, unihockey-, badminton- en voetbaltoernooien tegen andere Zwolse scholen. De hockeyers kunnen meedoen aan het landelijke Shell Hockeytoernooi en voor de leerlingen in klas 4 en 5 zijn er de Athenespelen in Groningen, waarbij er tal van sporten op het programma staan.

Het Celeanum heeft een speciale sportcommissie bestaande uit leerlingen.

Naast de fysieke gezondheid werkt het Celeanum ook aan de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen en docenten. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door middel van begeleiding op maat of het volgen van professionaliseringscursussen.