Brugklaskamp

Aan het begin van het schooljaar gaan de nieuwe brugklassers met elkaar op kamp. Het brugklaskamp is in Summercamp Heino. Drie dagen lang maken de leerlingen kennis met elkaar, hun tutoren en hun maatjes door middel van sport en spel.

Ze gaan kanovaren, stokbrood bakken, vlotten bouwen en ze doen nog veel meer leuke activiteiten. In Summercamp Heino kun je namelijk ook nog zwemmen, midgetgolven, dieren voeren en naar de bioscoop. In het zelfbedieningsrestaurant is ruime keus bij elke maaltijd.
Veiligheid in de klas en op school is erg belangrijk. Daarom wordt al op het kamp uitgebreid over pesten gesproken en kijken de leerlingen een film over pesten.

Als klas slaap je bij elkaar in één ‘huis’, je leert elkaar zo snel kennen. De leerlingen gaan onder begeleiding van docenten en ouderejaars op de fiets naar Heino. Ook de toekomstige maatjes gaan mee. Dit zijn leerlingen uit klas 4 die in tweetallen gekoppeld worden aan een brugklas en de brugklassers met raad en daad terzijde kunnen staan.