Biologie Olympiade

Heb je belangstelling voor biologie? Dan kun je ieder jaar meedoen aan de Biologie Olympiade! Zit je nog in de onderbouw, dan is er voor jou de Junior Olympiade. Voor de leerlingen van de hogere klassen is er de Nationale Olympiade. De vier winnaars van de Nationale Olympiade zullen ons land vertegenwoordigen op de Internationale Olympiade, die elk jaar in en ander land ergens ter wereld plaatsvindt.

De Nationale Biologie Olympiade is er voor leerlingen van de hoogste klassen havo/vwo. Selecties vinden er plaats op vier niveau’s: voorronde, tussenronde, eindronde en ten slotte in de afvaardiging naar de Internationale Olympiade waar toppers uit de hele wereld samenkomen. De voorronde (december) en tussenronde zijn op onze eigen school en de eindronde is elders in het land, vaak bij een universiteit.

De junior Olympiade wordt georganiseerd voor leerlingen uit de onderbouw. In klas twee maken bij ons op school alle leerlingen de eerste ronde en leerlingen uit klas 3 mogen zich aanmelden. De juniorolympiade kent naast een tussenronde wel een landelijke finale, maar er is geen internationale wedstrijd. Leerlingen die tot de landelijke finale zijn doorgedrongen vonden dit een erg leerzame ervaring.

Wie kan er meedoen?

Iedereen uit de bovenbouw kan meedoen aan de Biologie Olympiade. In klas zes doen alle leerlingen met biologie in hun pakket mee. Ook leerlingen uit klas 4 of 5 kunnen meedoen.

Wat kost de deelname?

Niets. Zelfs als je doordringt tot de eindronde wordt alles betaald, dankzij de steun van vele sponsoren, behalve de reiskosten.

Heb je belangstelling?

Vraag je docent om informatie of mail naar mw. A. Kaskens, akaskens@celeanum.nl.