15 maart 2024

Subsidie voor CeleRacing

CeleRacing heeft €2200 subsidie gekregen van het Hervormd Weeshuis. Daar zijn we superblij mee! En trots op de leerlingen dat ze dat zelf voor elkaar hebben gekregen.

CeleRacing is een team van leerlingen van de 3e tot 5e klas dat elke vrijdag middag hard werkt om een zo duurzaam mogelijke electrische auto te bouwen en daarmee mee te doen aan de Shell Eco-Marathon. Dit is een competitie waarin CeleRacing als een van de weinige middelbare scholen temidden van vele hoge scholen en universiteiten strijd om zo zuinig mogelijk te rijden.

Dit jaar is de Shell Eco-Marathon net als vorig jaar in Nogaro, Zuid Frankrijk, en het team gaat wederom proberen om een goede prestatie neer te zetten. Omdat CeleRacing geen geld heeft zijn ze afhankelijk van sponsoren om het project waar te borgen. Daarom heeft het Hervormd Weeshuis, een organisatie die financiële bijdragen geeft aan initiatieven van jongerenwerk in en om zwolle, een toezegging van €2200 gegeven aan het team om een deel van de reis te bekostigen. Om in aanmerking te komen voor deze bijdrage hebben een aantal gemotiveerde leerlingen meerdere financiële overzichten opgesteld, waaronder een begroting, balans en een resultatenrekening.

Het team kijkt ernaar uit om naar Frankrijk te gaan en hopelijk een goede prestatie neer te zetten!