27 maart 2020

Samen dichten; geef je op!

Zin om samen te dichten? Geef je snel op bij mevrouw Koster! Er zijn al prachtige gedichten binnen, zoals het gedicht van Thijmen (klas 6).

Je hebt ze vast voorbij zien komen: van die advieslijstjes over hoe je deze quarantainetijd niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk doorkomt. Zorg voor structuur, zorg voor contact, zorg voor dagdoelen. Goede adviezen, maar lang niet altijd eenvoudig vorm te geven.

Mevrouw Koster heeft als structuurelement/dagdoel voor zichzelf bedacht dat ze elke dag één gedicht schrijft (niet per se coronagerelateerd). En ze denkt dat sommigen onder jullie dat ook wel leuk zouden vinden. Wie doet er mee? Om ook zorg te dragen voor het contactelement kunnen we een vak op de elo maken waar de creaties waar je het meest tevreden over bent met elkaar gedeeld worden; misschien kunnen jullie elkaar dan met opbouwende kritiek zelfs tot betere dichters maken!

Voor dergelijk creatief schrijven is in de les maar zelden gelegenheid; dit is een mooie manier om van de nood een deugd te maken. Aanmelden kan door een mailtje te sturen aan skoster@celeanum.nl.

Het gedicht van Thijmen (klas 6)

Oneindig beperkt

Zes bij drie.
Vier muren.
Door een deur gesloten.
door ramen geopend

Vierkante meters.
Dagelijkse sleur.
Zo beperkt.
toch grenzeloos

noten vanaf het bureau
doen seizoenen veranderen
lattenbodem in de hoek
poort naar oneindig dromen

pagina’s gevuld met woorden
worden wegen naar werelden
lege bladzijden een ontsnapping
van en naar het eigen