7 april 2020

Uitslag van de wedstrijd: ‘Haal Asterix en Obelix in Huis’

De jury heeft ontzettend genoten van alle vrolijke en grappige inzendingen. Meer dan 90 leerlingen hebben een foto ingeleverd! De winnaar is Nisa uit klas 1B. Ditmer uit klas 3B krijgt een eervolle vermelding. Gefeliciteerd allebei!

De inzendingen waren erg leuk. Zo zagen we Asterix en Obelix rondrennen in een rad van een hamsterkooi, Obelix balanceren op een strijkstok, Panoramix een middel brouwen tegen Covid-19 en Abraracourcix genieten van madeliefjes.

Nisa uit klas 1B won met haar foto van Asterix en Obelix die staan te springen van vreugde, omdat ze gewonnen hebben! De striphelden zijn eerst door Nisa getekend, daarna gefotografeerd en als sticker geplakt in een foto van thuis. En dat leverde een geweldig plaatje op. Nisa krijgt een stripboek van Asterix en Obelix naar keuze.

Ditmer uit klas 3B heeft een eervolle vermelding. Hij verzon een hele grappige situatie waarbij Obelix in een leeg voerhangertje voor vogels zijn tijd in quarantaine door moet brengen en niet in staat is antwoord te geven op Asterixs vraag hoe het hem vergaat.

Iedereen bedankt voor de leuke inzendingen! Hieronder een selectie van de inzendingen.