17 februari 2020

Pitches day for change klas 3

Onlangs zijn de pitches voor het project Day for Change gehouden. Dit is een project van de vakken aardrijkskunde en economie in samenwerking met de organisatie Day for Change. Leerlingen van klas 3 zetten met een microkrediet een eigen bedrijfje op. Leerlingen maken hierbij een ondernemingsplan en dit plan wordt gepitcht op school. De jury bestaat uit iemand van Day for Change en leerlingen uit klas 4 of een docent van school.

De groepjes presenteerden hun idee met veel enthousiasme. Een paar voorbeelden van projecten zijn het verkopen van insectenhotels, het recyclen van restjes van kaarsen naar nieuwe kaarsen, tassen van weggegooide spijkerbroeken, klokken, een avond voor vluchtelingen met Hollandse spelletjes en serveerplanken van resthout.

De winst die de groepjes maken gaat naar Day for Change. Naast het verstrekken van leningen doneert Day for Change ook geld. Zo gaat er geld naar projecten voor onderwijs voor jongeren in Syrië of naar de organisatie Aflatoun International. Deze organisatie steunt hier meisjes en jonge vrouwen in Malawi mee. Day for Change zet zich in voor een rechtvaardig economisch systeem. Met de Day for Change Actie ondernemen kinderen en jongeren in Nederland met een microkrediet. Hun winst komt ten goede aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Zie ook: https://dayforchange.nl/