28 juni 2023

Eindmusical Jong Celeanum

Volgend jaar de brugklas! En daarom sloten de leerlingen van Jong Celeanum traditiegetrouw het jaar af met een spetterende musical: De GROTE kleine ontdekking. Helemaal zelf bedacht, geschreven en gespeeld werd het een fantastische avond om nooit meer te vergeten. En dat jullie het weten: kabouters bestaan!

Op woensdagavond 7 juni was het zover. Het was DE dag waarnaar de leerlingen van Jong Celeanum met z’n allen lang hadden uitgekeken. Vol energie en ook met hier en daar een beetje zenuwen speelden ze in de gymzaal van de Westerlaan hun zelfgeschreven musical ‘De GROTE kleine ontdekking’ voor ouders, grootouders, broers en zussen en een groot aantal docenten. Het was een fantastisch verhaal vol grappen, goede teksten, rake uitspraken en leuke liedjes.

Het verhaal speelde zich af op de camping Het Kabouterbos. Maar niet zomaar een camping en bos! Een aantal leerlingen van een basisschool beleefde er een groot avontuur. Ze werden zonder dat ze het wisten betrokken in een experiment van hun leerkrachten. Omdat alleen tweelingen kabouters kunnen zien volgens professor Erik, moest de enige tweeling in de klas moest bewijs gaan leveren dat de professor niet gek was en dat kabouters echt bestaan. En alsof dat niet genoeg was, werd in de tussentijd de camping ook nog eens het doelwit van een op geld en land beluste fabriekseigenaar en zijn twee niet zo snuggere boeven. Maar, zoals ook bij bijna ieder modern sprookje, kwam gelukkig op het einde alles goed. Het experiment slaagde en professor Erik was voor eeuwig van zijn plaaggeesten uit verleden af. Ook de camping werd uiteindelijk met behulp van de kabouters, die zich voor een keertje aan iedereen toonden, gered uit de handen van de fabriekseigenaar. Eind goed al goed!

Grote dank aan meneer Ballast, die samen met de leerlingen het hele jaar aan deze musical heeft gewerkt en op de avond zelf zorgde dat er een decor, kostuums, geluid en licht was.

Meer weten over Jong Celeanum, kijk dan elders op onze website.