6 oktober 2023

Eerste prijs in filmwedstrijd

Indra, Thijmen, Lydia en Renske uit klas 6 hebben met hun film over jongerenvoorzieningen in Stadshagen de eerste prijs gewonnen in de filmwedstrijd van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG). De leerlingen zijn supertrots: “We zijn echt heel blij! En misschien dat onze film nu ook het verschil kan maken in Stadshagen.”

De jury prees de goede afwisseling in het scenario in de film: veel onderzoek afgewisseld met interviews en pure informatie. Aardrijkskundig zat het ook goed in elkaar volgens de jury door het gebruik van goede kaarten en sociaal-demografisch onderzoek. De leerlingen hebben een excursie naar de Marker Wadden gewonnen.

Film
De film “Stadshagen voor jongeren en door jongeren” gaat jongerenvoorzieningen in Stadshagen, ook in vergelijking met Zwolle-Zuid. Thijmen: “Het aantal jongeren in Zwolle-Zuid en Stadshagen bleek vergelijkbaar, maar de voorzieningen voor jongeren in deze wijken bleek heel verschillend.” Renske kan dat beamen: “Ik woon in Stadshagen en daar is echt minder te doen voor jongeren dan in Zwolle-Zuid.”

De leerlingen zijn unaniem enthousiast over het onderzoek en de film. Indra: “Het maken van de film was echt heel leuk om te doen: het onderzoek – we hadden geen idee dat er zóveel jongeren wonen in Stadshagen – , het editen, de interviews, het samenwerken, en nu de eerste prijs!” Op de vraag of de leerlingen nog iets met het filmpje gaan doen, zegt Lydia: “We zijn van plan het filmpje naar de gemeente te sturen. We doen een aantal aanbevelingen, zoals het verbeteren van het Twistvlietpark en meer muziek in de wijk, en wie weet gaat de gemeente er ook echt iets meedoen. Dat zou leuk zijn!”