Studiekeuze klas 4, 5 en 6

Vanaf klas 4 ga je nadenken over je vervolgopleiding. De definitieve studiekeuze maak je in principe in klas 6. Tot die tijd ga je aan de slag om goed na te denken welke studie bij jou past. Je gaat hierover gesprekken voeren met je tutor, de decanen, je ouders en al wie je maar nodig hebt. Ook bezoek je open dagen van universiteiten, ga je proefstuderen, ga je in gesprek met oud-leerlingen over hun studie en zo is er nog veel meer.

Verlof voor studie-oriëntatie

Om deel te kunnen nemen aan proefcollege’s, open dagen etc, mag je verlof opnemen: in klas 4 twee dagen en in klas 5 en 6 drie dagen per schooljaar. Aan dit verlof zijn voorwaarden verbonden: het verlof mag niet in een toetsweek vallen en er mag geen toets zijn op die dag. Het verlof meld je bij je decaan via het formulier Melden van verlof. Vul het formulier in en mail het naar decanaat@celeanum.nl. De decaan zorgt ervoor dat je verlof geadministreerd wordt. Na afloop van je bezoek maak je in Qompas een verslag.

Wijzigen van het vakkenpakket

Er kunnen diverse redenen om een vak te laten vallen of te wijzigen. Let op: een profielkeuzevak en een vak uit het gemeenschappelijk deel kun je niet laten vallen. Sommige leerlingen hebben een dubbel profiel. Dan is het soms wel mogelijk om een profielvak te laten vallen, omdat er dan nog een ander profiel overblijft. Als je een vak wil laten vallen of wilt wijzigen, maak je een afspraak met één van de decanen. Wil je jouw vakkenpakket wijzigen, dan heb je dit formulier nodig, waarin je aangeeft waarom je vakken wilt wijzigen. Dit formulier moet ondertekend worden door jouzelf en je ouders/verzorgers en lever je vervolgens in bij één van de decanen.

Handige linkjes om je te helpen bij je studiekeuze