5 juli 2020

Afsluiting Honoursprogramma 2020

Het was in veel opzichten een bijzonder jaar. Dit geldt zeker ook voor het Honoursprogramma (HPG). Toch was er een mooie afsluiting van het jaar: een gezellige picknick waarbij iedereen kon vertellen over zijn/haar plannen en ideeën.

Een groepje van ongeveer 15 leerlingen uit klas 4 en klas 5 is bezig met een eigen project voor het HPG. Gedurende het schooljaar krijgen leerlingen de kans om te werken aan een eigen project, soms ook onder schooltijd. Op school komen deze leerlingen af ten toe bij elkaar om ervaringen met elkaar te delen en elkaar feedback te geven. Door de corona is daar het afgelopen half jaar weinig van terecht gekomen.

Vlak voor de vakantie zijn we toch nog een keer met z’n allen bij elkaar geweest. Het was prachtig weer, iedereen had wat lekkers meegenomen (behalve Olivier 😉) en zo sloten we het jaar af met een HPG-picknick. Iedereen kreeg de gelegenheid om te vertellen waar hij/zij mee bezig is geweest. En zo ontstonden ook weer mooie nieuwe ideeën. Bijvoorbeeld Sophie (die zich met kleding maken ontwerpen bezighoudt) die een jurk mag ontwerpen voor Natasha (die een opera aan het schrijven is en een jurk nodig heeft voor het optreden). Onze leerlingen zijn weer met prachtige uiteenlopende onderwerpen aan de slag: “Wat is goed onderwijs?” (Wim), “Zijn vooroordelen aangeboren of aangeleerd?” (Esma), om maar twee voorbeelden te noemen. Jasmijn ontwikkelt een lespakket over politiek voor leerlingen in de basisschoolleeftijd. Olivier wil alles leren over techniek en theater (en zou helpen bij het bevrijdingsfestival en het Eurovisie songfestival…). Tirza verdiept zich in allerlei verschillende religies en Ivo en Rolf hebben zich gestort op het programmeren en de kunstmatige intelligentie. Olaf wil kraag een eigen kledinglijn opzetten (het eerste ontwerp is al gemaakt) en Aukje heeft veel lesgegeven op basisscholen en wil zich daar verder in verdiepen.

Heel benieuwd hoe dat volgend jaar allemaal verder gaat! Voor nu: een fijne zomer gewenst!