11 augustus 2020

Aardrijkskunde Olympiade

Afgelopen schooljaar was er in het Celeanum weer volop enthousiasme voor de landelijke aardrijkskunde-olympiade. Hein Brand, een inmiddels geslaagde leerling uit klas 6, was zelfs een van de beste vijftien leerlingen van Nederland die de olympiadetoets had gemaakt.

Hein en de andere veertien van deze groep zouden aan het eind van het afgelopen schooljaar naar de finale zijn geweest, waar de leerlingen van alles zouden leren in theorie, met veldwerk en een geografische excursie. De vier winnaars van de landelijke finale zouden doorgaan naar de iGEO, de International Geography Olympiad, in Istanbul.

Dit is helaas weer zo’n verhaal van iets wat heel bijzonder of leuk geweest zou zijn, als het coronavirus geen roet in het eten gegooid had. De landelijke finale werd afgelast en de iGEO in Istanbul uitgesteld tot volgend jaar.

De organisatie van de landelijke olympiade wilde er toch nog een speciale gelegenheid van maken voor de vijftien winnaars van Nederland, dus hebben Hein en de andere winnaars een cadeaupakket ontvangen van de organisatie, met daarin allerlei aan aardrijkskunde gerelateerde geschenken. Zo voelde het voor de winnaars toch nog speciaal! Meer over de aardrijkskunde-olympiade op: https://www.aardrijkskunde-olympiade.nl/