4 juli 2020

Succes met wiskunde B

Dit jaar waren de zesdeklassers weer succesvol tijdens de landelijke wiskunde B-dag. Een verslag.

Het is al weer even geleden, maar op vrijdag 22 november hebben de zesdeklassers met wiskunde B meegedaan aan de wiskunde B-dag. Gedurende een hele dag zijn ze geweest met het probleem “Verbind en heers”. Na veel lezen, tekenen, beredeneren en overleggen heeft elk groepje aan het eind van de dag een oplossing bedacht en een eindverslag ingeleverd.

Van de in het totaal 1500 verslagen die zijn ingeleverd zijn de tien beste inzendingen door een jury bepaald. Het Celeanum had de eer om maar liefst met twee groepjes bij deze laatste tien te zitten. Op dinsdag 23 juni was de(online) prijsuitreiking. Deze zou al eerder in het jaar live plaats hebben gevonden op de Universiteit van Utrecht, maar vanwege de Corona kon dit allemaal niet doorgaan. Om toch nog een beetje een feestsfeer te creëren werden de leerlingen op school ontvangen in een versierd lokaal en was er taart voor iedereen.

Via een zoom-verbinding met alle scholen reikte de Universiteit van Utrecht de prijzen uit. Luca, Luka, Lesly en Uyen mochten de zesde prijs in ontvangst nemen. Hein, Erin, Iris en Kirsten mochten de derde prijs in ontvangst nemen. Een knappe prestatie en nogmaals gefeliciteerd!