14 juni 2024

Winst voor onderbouwers tijdens NK debatteren

Onze onderbouwers zijn supergoed in debatteren! Zo bleek tijdens het NK debatteren. Ze kruisten de degens met jong debattalent uit heel Nederland en waren bijzonder succesvol! Olivia mag zich zelfs Troublespeech-koningin noemen!

Ieder team debatteerde op de toernooidag drie rondes (twee voorbereide stellingen, één improvisatiestelling). In de eerste ronde gingen de leerlingen in debat over een stelling of jongeren vetorecht moeten hebben bij wetgeving die hen aangaat. Onze leerlingen wonnen dit debat met overtuiging. Ook de tweede ronde, over gratis studeren voor veteranen, mondde uit in een overwinning voor onze Celeasten. Tot slot voerden ze een debat over een verrassingsstelling: scholieren moeten een keer per jaar verplicht naar de psycholoog. Het werd een ware hattrick: ook dit debat wonnen ze glansrijk! Drie uit drie, maar helaas hadden ze net niet genoeg punten voor het podium.

Parallel aan de debatrondes konden leerlingen meedoen aan de individuele Troublespeech-wedstrijd. Een Troublespeech is een korte speech van maximaal twee minuten waarin de voordrager zich uit een moeilijke situatie probeert te redden. Olivia kon dit als geen ander en wist deze wedstrijd overtuigend te winnen! Zij mag zich het komend jaar Nederlands Kampioen Troublespeech noemen. Gefeliciteerd!

Na afloop ging het team samen met begeleiders meneer Van Aller en mevrouw Koops nog wat eten en genieten van de zomerse zonsondergang. Een fantastisch dag!