31 mei 2024

Winnaars filmwedstrijd naar Marker Wadden

Thijmen, Lydia, Renske en Indra uit klas 6 wonnen in oktober de KNAG-filmwedstrijd met hun documentaire over jongeren in Stadshagen. Nu konden ze de prijs verzilveren: een excursie naar de Marker Wadden!

Na een autorit van 45 minuten door de polders van Flevoland, kwamen de leerlingen en hun begeleider, mevrouw Vogelzang, aan in Lelystad. De boot lag al klaar en na weer 45 minuten, op het bovendek, werd er aangemeerd op de Marker Wadden.

De toeristisering van het gebied viel meteen op. Ook het feit dat de afvaardiging van het Celeanum (inclusief begeleider) de gemiddelde leeftijd van de bezoeker van de Marker Wadden flink omlaag bracht.

Na even op het strand te hebben gestaan, begon de excursie. Onder leiding van een vrijwilliger van Natuurmonumenten werd de geschiedenis van de Marker Wadden en de aanwezige flora en fauna bestudeerd. Ontzettend leuk en leerzaam!

Daarna was er nog wat vrije tijd. Deze werd gevuld met een bezoek aan een vogelkijkhut, waar ook onder water gekeken kon worden. De boot, met wat ruwere omstandigheden op het Markermeer dan op de heenweg, bracht iedereen weer veilig terug naar Lelystad. De dag werd afgesloten met een ijsje in de stad. Een heel geslaagde dag!