12 september 2019

Vrijdag de 13e: Freek gaat voor geluk bij de wiskunde olympiade

Vrijdag de 13e: de dag staat bekend als een ongeluksdag, maar wij wensen Freek uit klas 6 heel veel succes en geluk tijdens de finale van de Nederlandse Wiskunde Olympiade die juist op deze dag gehouden wordt.

Freek heeft afgelopen januari deelgenomen aan de eerste ronde van de Wiskunde Olympiade. Hij en drie andere leerlingen van het Celeanum presteerden hierbij uitstekend en mochten vervolgens door naar de tweede ronde. Ook hier presteerde Freek uitmuntend: er deden 850 leerlingen mee en Freek hoorde bij de beste 15! Daarom mag hij door naar de finale. Aan de finale zullen ongeveer 150 leerlingen deelnemen.

Freek heeft de afgelopen week flink geoefend tijdens de wiskundeles. Bij wiskunde D heeft hij zelfs een opgave voorgelegd aan de rest van de klas (zie foto). Het ging hierbij niet zo zeer om het antwoord, maar vooral om het bewijs daarvan. De leerlingen én zijn docente wiskunde hebben flink geploeterd om het bewijs rond te krijgen, maar moesten uiteindelijk de handdoek in de ring gooien en luisteren naar de uitleg van Freek.

Mocht Freek weer zo goed presteren dan wachten hem en zo’n 30 andere leerlingen een uitnodiging voor het trainingsprogramma voor de drie internationale olympiades. We moeten echter nog lang wachten op de uitslag, want hoewel vrijdag 13 september de finale is, is pas in november de prijsuitreiking. Dan pas zullen we weten of vrijdag de dertiende toch een geluksdag is!

Wat er ook zal gebeuren, Freek, we zijn sowieso supertrots op je! Heel veel succes gewenst!