5 juli 2022

Uitwisselingen uit het verleden en in de toekomst

Gelukkig kon het afgelopen jaar weer een tweetal reizen in het kader van Internationalisering plaatsvinden. In januari is een groep leerlingen op reis geweest naar Italië en in mei is een groep leerlingen op reis geweest naar een nieuwe partnerschool in Spanje.

Het waren fantastische reizen en erg leuk om kennis te maken met de nieuwe school in Spanje. De school staat in Vinaros en dit ligt pal aan zee tussen de steden Barcelona en Valencia. We werden getrakteerd op een week met prachtig weer en de leerlingen hadden een goede klik met hun Spaanse host. Een aantal gaat zelfs binnenkort weer terug naar Spanje om hun host op te zoeken. Het programma bestond uit lezingen, workshops, sport en presentaties waarbij als thema “duurzaamheid” was gekozen. Zo moesten leerlingen bijvoorbeeld plastic afval zoeken op het strand en daar een kunstwerk van maken om zo te ervaren hoeveel afval er in de natuur belandt. Het afscheid aan het eind van de week viel sommigen dan ook zwaar maar in Oktober komen de Spaanse leerlingen naar Zwolle en kunnen ze elkaar weer ontmoeten.

Binnenkort zal op een speciale blogsite een uitgebreider verslag komen te staan dat is geschreven door de leerlingen.

Ondanks dat er niet veel reizen hebben kunnen plaatsvinden in coronatijd heeft de commissie Internationalisering niet stil gezeten. In tussentijd is een

Erasmus plus accreditatie aangevraagd bij de Europese commissie. De accreditatie is toegewezen waardoor het voor de school eenvoudiger is om subsidie aan te vragen voor het uitwisselingsprogramma in klas 5. Komend schooljaar is het eerste jaar dat we gebruik kunnen maken van deze subsidie.

Het uitwisselingsprogramma voor komend schooljaar zal bestaan uit een projectweek op het Gymnasium Celeanum, deze zal plaatsvinden van 7 tot en met 14 oktober. Tijdens deze week hopen we leerlingen uit Polen, Roemenië, Italië en Spanje te mogen ontvangen. Hiervoor zoeken we leerlingen uit de huidige klas 4 die volgend jaar, als ze in klas 5 zitten, een gast zouden willen ontvangen en vervolgens op tegenbezoek kunnen gaan bij hun gast. De leerlingen ontvangen deze week meer informatie over deze projectweek en hoe ze zich hiervoor kunnen opgeven. We zien jullie deelname graag tegemoet.

De commissie Internationalisering wenst jullie een hele fijne vakantie en succes nog met de laatste loodjes!

Dhr. Bouwhuis, Dhr. Slot, Mevr. Hogeboom, Mevr. Lorijn en Mevr. Assink