3 juli 2022

Klas 2 in Xanten

Zon, cultuur en een waterplas; wat wil een leerling nog meer?! Klas 2 had een prachtige dag in het fraaie Xanten ter afsluiting van de toetsweek.

Het middeleeuwse plaatje Xanten ligt net over de grens bij Arnhem. Ooit was hier een Romeinse stad en een Romeins legerkamp. In het Archeologisch Park Xanten konden de leerlingen zien en ervaren hoe zo’n Romeinse stad eruit heeft gezien. Ze kregen een rondleiding in het museum en daarna gingen ze het bijbehorende park in en maakten daar een foto-opdracht. Om solidair te zijn maakten de docenten de opdracht ook zelf… Ontspanning was er genoeg in de bijbehorende speeltuin. Op het springkussen liet een aantal leerlingen hun mooie kunsten zien!

Na het bezoek aan het park volgde een wandeling naar Xanten zelf waar de leerlingen vrije tijd hadden en rondwandeling deden voor het vak Duits. De dag werd afgesloten bij een naburige waterplas waar de leerlingen bootjes en waterfietsen konden huren. Aangezien de docenten inmiddels waterpistolen hadden gekocht bleef niet iedereen even droog…. Het was een mooie dag!