22 juni 2023

Uitwisseling schooljaar 2324: geef je op!

Zit je nu in klas 3 of 4 en heb je zin om ervaring op te doen in het buitenland? Check je mail en geef je op: je kunt op uitwisseling!

De uitwisseling vindt plaats met scholen in Italië, Polen, Roemenië en Spanje. Misschien dat België daar het komende schooljaar nog bijkomt.

In oktober, in de week voor de herfstvakantie, organiseren wij een groot internationaal project in Zwolle waar leerlingen uit het buitenland aan meedoen. Deze leerlingen komen dan een week naar Nederland en verblijven in gastgezinnen. Bij jullie thuis dus! In de loop van het schooljaar zul je dan op tegenbezoek gaan naar het buitenland. Een geweldige ervaring die veelal, naast de Rome- en Griekenlandreis, als hoogtepunt wordt gezien van de schoolcarrière.

Vanaf het schooljaar 2024/2025 zullen we deze uitwisseling alleen voor klas 4 organiseren, maar om klas 5 van volgend schooljaar ook de kans te bieden om mee te gaan hebben dus twee leerjaren de mogelijkheid om op uitwisseling te gaan. Nog meer goed nieuws: omdat we een Erasmus-subsidie hebben aangevraagd zijn er voor jullie geen kosten aan de gehele uitwisseling verbonden!

Elders op onze website vind je meer informatie over de projectweek en de reisverslagen van de uitwisselingen die in 2022-2023 hebben plaatsgevonden. Hieronder vind je een superleuk filmpje waarin ervaringen worden gedeeld van leerlingen die afgelopen schooljaar op uitwisseling zijn geweest: