25 juni 2023

Ecotablets in landelijke finale Day for Change

Net als ieder jaar hebben de leerlingen van klas 3 deelgenomen aan het project Day for Change. En met succes! Het bedrijfje Ecotablets staat zelfs in de landelijke finale! Je kunt vanaf nu op ze stemmen!

Het bedrijfje Ecotablets is genomineerd voor de landelijke Day for Change wedstrijd met hun ecologische vaatwastabletten. Bekijk hun promotiefilmpje op de site van Day for Change en vergeet vooral niet op ze te stemmen!! Het stemformulier staat onderaan de verkiezingspagina. De stemming sluit op 29 juni.

Ecotablets was niet het enige succesvolle bedrijfje op het Celeanum. Door een deskundige Celeanum-jury werden meer bedrijfjes in het zonnetje gezet op school en wonnen een taart. Naast Ecotablets dat een taart won in de categorie Meest creatieve idee waren er taarten voor ToppieTassen in de categorie Meeste winst en voor Eco-pillows in de categorie Beste uitvoering. De bedrijfjes van alle derdeklassers samen hebben 1891 euro op weten te halen, een supermooi bedrag! Goed gedaan allemaal! Een cheque met dit bedrag is aan meneer Boks overhandigd. Bedankt voor al jullie ondernemingen en inzet tijdens dit project van aardrijkskunde en economie!

Day for Change is een project waarbij derdeklassers bij de vakken economie en aardrijkskunde een eigen bedrijfje oprichten. De leerlingen moeten een eigen (duurzaam) product/dienst bedenken en verkopen in Zwolle en omgeving. Ze hebben een microkrediet van school gekregen en de winst gaat naar het goede doel van Day for Change: een echt microkrediet voor jonge ondernemers in Afrika.