22 november 2019

Uitwisseling klas 5

Van vrijdag 8 november tot en met vrijdag 15 november hebben 55 leerlingen deelgenomen aan de internationale projectweek met als thema “Temptations”. Uit Italië, Polen en Roemenië kwamen in totaal 29 leerlingen begeleid door docenten en die werden gedurende deze week ondergebracht bij leerlingen uit de 5e klas.

Het project werd geopend op de zaterdag met presentaties door de verschillende landen en in de middag konden de leerlingen elkaar beter leren kennen via het speeddaten. Wellicht hadden ze dit niet eens nodig want tijdens de lunch bleek dat de sfeer er al goed in zat. Spontaan werd er door alle landen meegezongen met de muziek wat vervolgens over ging in dansen. Leerlingen leerden elkaar onder andere traditionele dansen aan.

Op zondag hadden de leerlingen vrije tijd en zijn velen in groepjes naar de grote steden gegaan. De docenten hadden op deze dag een uitje naar Apeldoorn waar in de ochtend de prachtige locatie Radio Kootwijk werd bezocht. Het stralende weer zorgde voor veel mooie fotomomenten.

Op maandag en woensdag waren de leerlingen bezig met verschillende workshops. Ze konden kiezen uit Dans, Drama, Tekenen, Survival Run en Newsvlog. Voorafgaand aan de start van de workshops was er op maandag een lezing over hoe winkels consumenten verleiden door kleurgebruik. Deze presentatie werd gegeven door Geert Jan Stenvert van het marketingbureau Conversie Freaks. De presentatie was in het Nederlands, maar Thijmen tolkte fantastisch voor de buitenlandse leerlingen.

De dinsdag werd ingevuld door een excursie naar Leeuwarden. De leerlingen bezochten een tentoonstelling over Vikingen in het Fries Museum. Ook was het tijd voor spel: in het centrum van Leeuwarden moest een moord opgelost worden. Ondanks de kou en de vele intriges wist een groep toch het juiste antwoord te vinden.

Op donderdag werd de week afgesloten met een puzzeltocht in het centrum van Zwolle met na afloop een lekkere lunch in de binnenstad. Donderdagavond werden de resultaten van de workshops en een culturele surprise uit ieder land gepresenteerd. De avond werd afgesloten zoals deze op zaterdag begonnen was, alle leerlingen dansend in het Atrium. Op vrijdagmorgen werd afscheid genomen van de buitenlandse leerlingen, echter met het vooruitzicht dat ze elkaar in het voorjaar weer gaan treffen bij hun reis naar het buitenland.

Het was een geweldige week met enthousiaste leerlingen en we kijken nu al uit naar de tegenbezoeken!

Hierbij willen we als commissie Internationalisering nogmaals alle ouders, leerlingen uit de 6e klas die hebben geholpen, de clavigers, de hosts van de docenten en alle andere betrokken bedanken.