2 januari 2020

Uitnodiging: muziek- en toneelstuk Hein Brand (klas 6)

In het kader van zijn Honoursprogramma heeft Hein uit klas 6 een eigen muziek- en toneelstuk gemaakt. Wees van harte welkom op de uitvoering op 31 januari en 7 februari!

Beste leerlingen, ouders en docenten,

Misschien hebben jullie het al in de jaaragenda zien staan; op 31 januari en 7 februari voer ik – Hein Brand uit klas 6- met twee acteurs en een strijkensemble een toneelstuk met klassieke muziek op: Lente en Herfst. Dit zal ‘s avonds om 20.00 uur (zaal open 19.45 uur) in het atrium plaatsvinden, en jullie, jullie familie en vrienden zijn allemaal van harte uitgenodigd!

Over de muziekproductie: dit is een combinatie van een toneelstuk en muziekstukken die ik geschreven heb voor het Honoursprogramma van deze school. Het verhaal is een (verzonnen) Grieks-Romeinse mythe en gaat over twee goden, Afgunst en Geluk, die een conflict met elkaar hebben. Telkens wordt Afgunst jaloers op Geluk en vervloekt haar, waarmee Afgunst de situatie voor zichzelf ook steeds verslechtert. Afgunst beschuldigt Geluk van alles wat ze eigenlijk zelf veroorzaakt heeft. Geluk probeert Afgunst ervan te overtuigen om niet constant zo jaloers en verdrietig te zijn maar ook eens blij te zijn met wat ze heeft. Vandaar de titel Lente en Herfst: de herfst is een metafoor voor het verdrietige, het jaloerse en het depressieve. De lente staat juist voor optimisme en vrolijkheid. De emoties die in het verhaal naar voren komen, worden vertolkt door een strijkensemble.

De toegang is gratis, maar het is wel handig voor mij om te weten hoeveel mensen ik ongeveer kan verwachten. Als je dus denkt dat je komt op een van de dagen, geef dan even hieronder aan wanneer je komt via de volgende link:
https://nl.surveymonkey.com/r/MCXFFLH

Het is uiteraard geen probleem als je besluit toch te komen als je de enquête niet hebt ingevuld. Mocht je nog vragen hebben, mail me gerust.

Ik hoop veel van jullie terug te zien op 31 januari en 7 februari!

Hartelijke groet,

Hein Brand, 6A

Foto’s van de repetitie met Hein als dirigent.