16 oktober 2019

Uitnodiging speciale Ouderavond: digitale verslaving

De ouderraad nodigt de ouders/verzorgers van het Gymnasium Celeanum van harte uit voor een speciale ouderavond, de algemene ledenvergadering van de ouderraad. Tijdens deze avond zal Laurens Veltman van Digital Awareness proberen inzicht te geven in het digitale gedrag van uw zoon/dochter en handvatten geven om in contact te komen en bij te sturen op (de mate van) digitaal gedrag! De avond is op 28 oktober, starttijd 19.30 uur, Zoom 37. Aanmelden via ouderraad@celeanum.nl

Tijdens deze ouderavond gaat Laurens Veltman van Digital Awareness op interactieve wijze op diverse onderwerpen. Vanuit eigen ervaringen & de theorie laat hij zien hoe het komt dat jongeren zichzelf gemakkelijk verliezen in de digitale wereld en waarom het als ouder soms lastig is ze te bereiken.

De inhoud wordt mede bepaald door aan te sluiten op ervaringen van ouders, dus uw inbreng en vragen zijn zeer welkom! Waar Laurens de deskundige is vanuit de belevingswereld van de jongere en de psychologie, bent u de ervaringsdeskundige als opvoeder en ouder. Door dit samen te laten komen, brengt hij u tot nieuwe inzichten over de digitale wereld en biedt hij praktische ideeën en handvatten om samen met uw zoon/dochter aan de slag te kunnen.

Tijdens de avond krijgt u antwoord op o.a. de volgende vragen:
1. Wat zijn de meest voorkomende digitale verleidingen en hoe werken deze
2. Hoe werkt het brein en waarom is het zo gevoelig voor de digitale wereld & social media
3. Waarom zijn jongeren zo geneigd zichzelf hierin te verliezen en hoe kan dit anders
4. Hoe sluit u aan bij de belevingswereld van uw zoon/dochter zonder ze blind te volgen
5. Waarom kunt u als ouder zo lastig tot uw zoon/dochter doordringen en hoe kan dit anders

Met zijn bedrijf Digital Awareness coacht Laurens Veltman mensen en bedrijven om zich niet te verliezen in digitaal gedrag, zoals gamen, smartphone, social media, YouTube, Netflix & e-mail. Hiervoor verzorgt hij o.a. workshops, en
individuele coaching voor jongeren & volwassenen, maar ook workshops voor ouders, scholen, bedrijven en professionals. In zijn werk koppelt hij zijn persoonlijke ervaringen vanuit gameverslaving en poker aan zijn professie als psycholoog en coach. Hij heeft geleerd om zelf de controle te houden over zijn (digitale) verleidingen en laat nu anderen zien dat ze zelf een keuze hebben: leven in plaats van geleefd worden!

Zie www.digitalawareness.nl en www.facebook.com/digitalawarenessNL/ voor meer informatie.

(Foto nos.nl)