30 mei 2021

Succesvol digitaal debattoernooi onderbouw

Op zaterdag 22 mei vond de jaarlijkse debatwedstrijd voor de onderbouw van het Nederlands debatinstituut plaats. Namens het Celeanum deden Aenneli (klas 1), Duco, Indra en Eline (klas 3) mee, ondersteund door de leerling-juryleden Tess en Naëll.

Hoewel de debatwedstrijd vanwege de coronamaatregelen niet fysiek kon plaatsvinden, is het een leuk en succesvol digitaal toernooi geworden. De stellingen waren erg veelzijdig. Zo moesten de debaters beargumenteren waarom het een slecht idee is om de belasting op eerlijke producten af te schaffen, maar ook waarom leerlingen met een 7 gemiddeld voor een vak bijles moeten geven aan andere leerlingen.

Het Celeanum-team wist al zijn debatten te winnen op zowel argumentatie als presentatie, maar kwam in puntentotaal net tekort voor een finaleplaats. Een vierde plaats is echter een uitstekend resultaat voor dit team, dat voor het eerst aan een debatwedstrijd mee deed. Ook de leerling-juryleden Tess en Naëll kregen lovend commentaar over hun actieve bijdragen!