17 december 2019

Succesvol badmintontoernooi

Joeri, Pieter, Gijs, Marijn, Sven, Gijs, Elise, Wilhelmine, Chay, Jonathan, Sebastiaan en Willem vertegenwoordigden onlangs onze school tijdens het scholenbadmintontoernooi. Zij waren de eersten die mochten schitteren in onze mooie nieuwe schoolshirts. (Mogelijk gemaakt door Jasmijn den Hollander en de ouderraad.) Een spannende dag!

Bij de recreanten werden helaas meerdere wedstrijden net in de laatste minuut verloren met een miniem verschil in punten. Bij Gijs en Sven was dit gelukkig niet zo. Zij werden eerste in hun poule en mochten door naar de winnaarsronde. Ze werden ze heel knap derde.

Chay en Jonathan traden in het begin van de middag aan in de competitie tot en met 14 jaar. Ze begonnen de competitie met een mooie zege tegen een sterke tegenstander. Het tweede potje hebben ze verloren. De jongens van het Celeanum kwamen er daarna lekker in: ze wonnen twee keer achter elkaar. Aan het einde van de competitie was er een ware titanenstrijd tussen twee aan elkaar gewaagde teams. Helaas trok het Celeanum aan het kortste eind. Uiteindelijk hebben de jongens het toernooi afgesloten met een keurige 3e plek.

Later die middag was het de beurt aan Sebastiaan en Willem. Ook zij kwamen uit in de competitiepoule. Deze poule was voor jongens boven de 15 jaar. Dit was de poule des doods: ze moesten het opnemen tegen het team van onze twee gymstagiaires en die verkeerden in bloedvorm…. Hier trokken Sebastiaan en Willem zich niks van aan en wonnen na een zware wedstrijd van stagiaires. Helaas legden de jongens het later in de poulewedstrijd af tegen drie zeer sterke teams. Na een overwinning in de laatste wedstrijd wisten Willem en Sebastiaan nog een 4e plek te bemachtigen. Supergoed gedaan!