7 februari 2022

Succes bij de Wiskunde Olympiade

Direct na de toetsweek was een negental leerlingen zo dapper om zich te buigen over de pittige vraagstukken van de Wiskunde Olympiade. En met succes!

De leerlingen kregen acht meerkeuze vragen en vier open vragen voorgeschoteld. Ze mochten 120 minuten gebruiken om de juiste antwoorden te vinden en dit met alleen kladpapier als hulpmiddel.

Vorige week kwam de uitslag en het bleek dat maar liefst vier leerlingen door zijn naar de volgende ronde. Drie leerlingen uit klas 4, Yehong, Gabriël en Tijmen, behoren hiermee tot de beste 19% van Nederland en Caspar behoort tot de beste 15% van klas 5.

Nog wat extra getallen om te laten zien hoe goed sommige leerlingen hebben gescoord: Uit klas 4 vwo hebben in totaal 1254 leerlingen meegedaan waarvan er 257 door zijn naar de 2e ronde. Tijmen behoorde tot de top 10 van best scorende leerlingen. Uit 5 vwo deden 1923 leerlingen mee waarvan 296 door zijn naar de 2e ronde. Caspar behoorde bij de top 50 van best scorende leerlingen.

Van de overige deelnemers (Eline, Hugo, Ruben, Stefan en Indra) zat een aantal nog heel dicht bij het puntenaantal om door te gaan naar de 2e ronde, maar zij hebben het net niet gered, volgend jaar nieuwe kans!

Maandag 7 februari hebben de leerlingen die door zijn hun certificaat ontvangen (Hugo en Eline ontbreken op de foto).

Om een idee te krijgen van de opgaven die de leerlingen moesten maken is een opgave toegevoegd. De oplossing en de overige opgaven zijn te vinden op https://www.wiskundeolympiade.nl/wedstrijdarchief/1e-ronde